1-
KOÇAK BAKLAVA
Bence sadece Gaziantep’in değil Türkiye’nin en iyi
baklavacısı KOÇAK’tır. Baklava da altın oran ne ise onu bulduklarını
düşünüyorum. Birinci kalite Antep fıstığını ürünlerinde acımasızca kullanıyorlar.
1993’te faaliyete geçen KOÇAK BAKLAVA özellikle son 3 yıldır şehir dışı
siparişlerde de Antepli baklavacılar arasında zirvede. Coşkun ve İbrahim KOÇAK kardeşler çocukluktan
beri baklava işinin içerisindeler ve işlerinin ehliler.
Gelelim KOÇAK’ta ne yenir sorusunun
cevabına. Yerinde yiyecekseniz Yaprak şöbiyet ve özel şöbiyeti yemeden o
dükkandan çıkmayın derim. Sipariş ya da hediyelik için ise Kuru baklava ve özel
kare baklavası ilk tercihiniz olmalı.
Özellikle 2-3 günün üzerinde tüketim süresi olacak ise kaymaksız
hazırlanan kuru baklavadan şaşmayın derim. Antep fıstıkları da Antep’te
bulacağını en iyi fıstıklardan olduğu için KOÇAK’tan temin edebilirsiniz.
Son olarak fiyatlarından da söz
edelim istiyorum. Fıstık fiyatlarının son 2 yıldaki artışı tabi baklava
fiyatlarını da uçurdu. Gaziantep’teki A kalite baklavacılar genel olarak tüm
ürünlere benzer fiyatları uygularlar. Yani kendi aralarında bir rekabet kurulu
oluşmuş durumdaJKOÇAK’ta standart kuru ve yaş baklavayı 48 TL/kg, özel kare
baklava ve şöbiyeti 60 TL/kg, Özel ve yaprak şöbiyeti ise 70 TL/Kg fiyatla çok
ciddi alıcı bulmakta. Yedikten sonra rüyalarınızda yer edebilecek bu lezzeti
sitelerinden online da Türkiye’nin her yerine sipariş edebilirsiniz.
Adres / Telefon:Ali Fuat Cebesoy Bulv., Ş. M. Engin Özdinç Sok. No:3,
Şehitkamil/Gaziantep
(0342) 322 2131
(0342) 322 2131
Web: www.kocakbaklava.com
Instagram:
@kocakbaklava
2-
İMAM ÇAĞDAŞ
Şehrin en bilinen ve en gözde mekanı olan ve kuruluşu 1887
yılına dayanan İmam Çağdaş adıyla değil lezzetiyle ve kalitesiyle 2. Sırayı
benden aldı. İmam Çağdaş bozdu, bitmiş, oraya da gidilir mi? Antepliler oraya
gitmez vb. söylentilere aldanmayın. Bu söylemlerin tamamen ‘’çamur at izi kalsın’’
stratejisi ile yayıldığını düşünüyorum. Çünkü ben İmam Çağdaş’ta harika bir
Havuç dili performansı ve yediğim en iyi Ali Nazik’i yedim ;) Neyse yemekleri
başka yazıya bırakalım ve gelelim baklava türevlerine. Burada ilk yenmesi
gereken kesinlikle Havuç Dilimi. Akabinde baklava ve muska dilim baklavayı
koyabiliriz. Fiyatlar da dediğim gibi KOÇAK’la aynı diyebilirim. Baklava ve
havuç diliminin kg fiyatı 48TL.
Şehir merkezine yakın güzel dekore edilmiş sizi çeken bir
dükkanları var. Şu an yönetim Çağdaş ailesinin 4. neslinde eve daha nesillerce
bu serüven gideri diye düşünüyorum. Yazın liste başlarına ve yiyin efendim ;)
Adres / Telefon:Şahinbey, Uzun Çarşı No:49 Gaziantep 0(342) 220 70 80
Web: www.imamcagdas.com
Instagram:
@imamcagdas
3-
ELMACIPAZARI GÜLLÜOĞLU
Antep’in meşhur Almacı Pazarı’ndaki küçük dükkanlarında
faaliyet gösteren bu lezzet durağı da beni ciddi derecede etkileyen
baklavacılardan. Baklavacı olmayanı dövdüklerini düşündüğüm Güllüoğlu ailesinin
ilke açtıkları dükkanlardan ve kardeşlerden Mahmut Güllü’ye aitJ
Tarih olayına çok girip sizi
bunaltmak istemediğim için hemen Elmacıpazarı’nın özel lezzetlerine geçiyorum
Ne mi yemelisiniz? Bir kere bulabilirseniz yeni ürünleri MİHRİMAH’ı affetmeyin
derim. O yoksa Burma Kadayıf ve baklavayı tercih edebilirsiniz. Kaymak olayını
benim gibi çok sevenler için kaymaklı baklavaları da çok çok iyi.
A kalite baklava standart fiyatları
burada da uygulanmakta. Yani standart baklava ürünlerini 48 TL’ye burma
kadayıfı 55TL’ye özel baklavaları 60 TL’ye bulabilirsiniz. Özellikle
Gaziantep’te çarşı gezmesine ayırdığını günde karnınızın guruldayıp şekerinizin
düştüğü bir anda uğrayın derim ;) Bu arada Ankara’da da 2 şubeleri bulunduğunu
hatırlatayım.
Adres / Telefon:Karatarla Mah. Elmacı Pazarı NO:4/A Şahinbey/Gaziantep 0(342)
231 21 15
Instagram:
@gulluoglu
4-
SİNİ BAKLAVA
Antep’in bir diğer leziz baklavacısının da SİNİ olduğunu net
bir şekilde söyleyebilirim. Dükkanları genellikle sakin olsa da özellikle şehir
dışından çok sayıda sipariş alan ve işini özenerek yapan yılların
baklavacılarından birisi. KOÇAK Baklava’nın hemen yanında olan bu mekanı
gördüğünüzde neden herkes KOÇAK’ta diye kendinize soracaksınızJ Onun cevabını da KOÇAK’ı 1 numaraya
koyarak verdik zaten;) Ama Sini’yi de ihmal etmemenizi öneriyorum. Yine 1.
Kalite ürünlerle yapılan baklavaları üst sıraları zorlar nitelikte.
Şehir dışından birçok sipariş almalarının en önemli
nedenlerinden de birisi de sosyal medyayı çok iyi kullanıyor olmaları ve
ailenin İstanbul’da da bir kolunun olması. İstanbul’un çok iyi birkaç
kebapçısında SİNİ’nin ürünlerini bulabilirsiniz. Baklavanın dışında ne tercih
edelim derseniz, Sini Bohça ve Özel Şöbiyet derim. Fiyatlar yine aynı
standartta. Baklava 48TL/kg Özel Şöbiyet ve Sini Bohça 70 TL/kg. Yine yurdun
dört bir yanından sipariş verebilirsiniz. Afiyet şeker olsun ;)
Adres / Telefon:Gazimuhtar
Pasa Bulv No29, 27090 Gaziantep (0342) 215 3552
Web: www.sinibaklava.net
5-
ÇELEBİOĞULLARI BAKLAVA
Baklavalarının ilk 4 sırada olan rakiplerinden bir tık önde
olduğunu söylemek durumundayım fakat yine ülke standardının oldukça üzerinde ve
lezzetli bir baklavaları var. Ve son yıllarda yine namı il sınırını aşarak
ciddi derecede sipariş almaya başladıkları duyumunu almış durumdayım.
Baklavanın dışında özellikle yaprak şöbiyetini denemenizi
öneririm. Bu üründe çok daha başarılılar. Yine fiyatlar rakipleri ile aynı
durumda. Standart baklava 48 TL/kg, Havuç dilimi 55 TL/kg Yaprak Şöbiyet 75
TL/kg. Yine oldukça lezzetli olan fıstıklı kurabiyelerini de 65 TL/kg alıp
evinize ve sevdiklerinize götürebilirsiniz.
Adres / Telefon:Kocaoğlan Mahallesi Org.
Demokrasi Bulvarı No : 43 Şahinbey/Gaziantep 0 (342) 226 15 16
Instagram:
@celebiogulari
Barış BARSAN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder